Råd i stævnen - nyt projekt i 2 etaper


I påsken 2021 blev der i forbindelse med forårsklargøringen opdaget råd omkring stævnen på Jensine. Det ender nu med et større renoveringsprojekt.

Jensine – problemer med råd i stævnen


Kære Jensine medlemmer og venner
Som annonceret tidligere, så blev der i påsken konstateret råd omkring stævnen på Jensine. Det er selvfølgelig alvorligt, så derfor gik Årøsund Bådebyggeri med det samme i gang med at undersøge problemet og omfanget i samarbejde med Torbjørn.

Kort fortalt er problemet, at der er råd/svamp i området omkring stævnen – specifikt drejer det sig om forstævnen på Jensine, samt i styrbord/bagbord side af stævnen omkring judasøret i begge side (judasører er meget kraftige spanter/lønningsstøtter,der går op på begge sider af stævn og klyverbom).

Problemet med råd/svamp går desværre længere ned end vandlinjen, så stævnen skal på et tidspunkt skiftes helt i bund, dvs. ned til kølen. Hvordan bjørnen ser ud ved vi ikke, før stævnen er taget ud (bjørnen er det stykke træ der samler stævn og køl).

 

I samarbejde med Skibsbevaringsfonden og Årøsund Bådebyggeri er vi blevet enige om at dele projektet op i to etaper. I første etape, som er i gang nu, reparerer vi den øverste del af stævnen nu, så vi kan sejle godt og forsvarligt denne sommer, og evt. en sæson mere. Vi er i dialog med Skibsbevarings-fonden om finansiering af denne første etape af projektet. I anden etape vil stævnen blive åbnet igen, og resten af stævnen vil blive udskiftet. Dette projekt kræver væsentlig ekstern finansiering, så vi går allerede nu i gang med at søge fondsmidler, så vi til vinter eller måske den efterfølgende vinter kan igangsætte 2. etape af renoveringen.

Første etape er som sagt igangsat, og værftet i Årøsund er godt i gang med arbejdet, som vil forløbe det meste af april og maj. Derfor vil forårets sejladser desværre blive aflyst for de flestes vedkommende, men vi håber og regner med, at Jensine er klar til årets sommertogter, og så må vi tage revanche med weekendsejladserne i efteråret.

 

Vi har brug for mange velvillige hænder når værftet er færdige, og vi skal have rigget op. Da klyver/jagerbom er afmonteret vil oprigningen i år, ud over almindelig klargøring af den løbende rig (tovværk, sejl, bom, …), også indeholde ekstra arbejde omkring montering af den stående rig i stævnen (stag,…).

 

Baseret på værftets tidsplan satser vi p.t. på at lave oprigning i pinsen – så her er det virkeligt vigtigt at vi får mange gode hænder ned på havnen for at hjælpe til, så sæt kryds allerede nu. Hvis du kun kommer og hjælper én gang på Jensine i år, så er arbejdet omkring oprigningen altså værd at prioritere 😉

Hvis du/I har lidt tid og lyst til at kigge forbi og svinge en malerpensel når det passer dig (og vejret) – så giv os et praj.

Vi har masser af malerarbejde der venter på at blive udført.

 

Bestyrelsen

 

Picture2

 

Picture3Tilføj kommentar:


27. april 2021, Administrator

ikke logget ind. Klik her for at logge ind - Hjemmeside for jagten Jensine af Haderslev, bygget 1852 i Ålborg

Powered by Blackpoint and Umbraco