Verden omkring os

Jensines venner

Ud over en række uvurderlige ildsjæle og en masse trofaste medlemmer af Skibslaget igennem mange år ville Jensine ikke se ud som hun gør idag, hvis det ikke var for en lang række venner af foreningen, der har ydet en masse bidrag iform af hjælp, vejledning og ikke mindst ækonomisk og materiel støtte.

Senest har Inge og Asker Larsens Fond til støtte af almennyttige formål og Skibsbevaringsfonden ydet den altafgørende økonomiske hjælp til det store restaureringsprojekt i 2003/2004.

 

Andre om Jensine

Skibsbevaringsfonden

af Hans Jeppesen, formand for Skibsbevaringsfonden
Jagten JENSINE og Skibslaget i Haderslev er med god grund velkendte i SKIBSBEVARINGSFONDEN og mange andre steder. Jagten var i den sidste sejlskibstid den mest almindelige skibstype i dansk småskibsfart, og JENSINES fortsatte sejlads er af stor betydning for vor egen tids forståelse af dansk maritim kulturhistorie. 
På landjorden fortæller tusindvis af fredede bygninger om boligforhold og arbejdsvilkår i ældre tider. Vores maritime kulturarv er desværre ikke bevaret i samme omfang, selv om skibene er både arbejdspladser og boliger. 
Skibslaget bag JENSINE har dog på forbilledlig vis siden 197o demonstreret, hvordan restaurering, vedligeholdelse og sejlads er nært forbundne størrelser, når et gammelt fartøj skal bevares, og Skibslagets indsats er tillige præget af både engagement og kvalitet.

 7. juni 2011, Administrator

ikke logget ind. Klik her for at logge ind - Hjemmeside for jagten Jensine af Haderslev, bygget 1852 i Ålborg

Powered by Blackpoint and Umbraco