Jensine fejret med maner


Fejringen af Jensines 160 års jubilæum på havnen i Haderslev blev en uforglemmelig dag i strålende solskin og god atmosfære.

20120818-_DSC2038.jpg

Lørdag d. 18. august fejrede Jensine sit 160 års jubilæum med maner på havnen i Haderslev (se programmet her).

Knud Erik Ravn og Tommy Poulsen tyvstartede fejringen lidt ved at være gæster hos Henrik Skovgaard på P4 Syd, hvor de snakkede om Jensine og jubilæet fra 9-10.

Jubilæums-arrangements-komiteen med Annette Brandi i spidsen havde haft travt med klargøringen, og allerede tidligt lørdag formiddag var der toiletvogne klar, en stor lukket trailer til musik var gjort klar, og et stort telt med borde og bænke, øl/kaffe/kage bod, pølse-salg var stillet klar.

Og sikke en dag - vejret var ubeskrivelig dejligt (men varmt), der var masser af mennesker og en rigtig god stemning og atmosfære.

Arrangementet startede lidt i 12 da Jensine med Palle Mogensen, Niels Pedersen og Rotary-besætningen lagde flot til kaj hos en stor forsamling ventende gæaster - flere hundrede gæster var mødt op, og det var et flot syn. Besætningen strålede om kap med solen, den flotte jubilæumsplads og de mange forventningsfulde gæster.

Efter ankomsten blev arrangementet formelt skudt i gang med flotte taler af borgmester i Haderslev Jens Christian gjesing og museumsinspektør Lennart Madsen. Vil vil bringe Lennart Madsens tale i Efterretninger og på hjemmesiden i nærmeste fremtid. Talerne kredsede selvfølgelig om Jensine, men også betydningen af at den indsats mange medlemmer, venner af Jensine, firmaer, offentlige institutationer osv. yder er altafgørende blev gentaget igen og igen.

En række personer var mødt op med flotte gaver, så umiddelbart efter talerne fik vi overrakt gaver fra Rotary (der forærede jensine et nyt solsejl !!) samt Skt. Georgsgilderne i Haderslev, Boligforeningen Søslangen, Pamhule Division/DDS og flere andre.

En af de mange ting der bidrog ekstra til den flotte fejring var deltagelsen af 15 efterkommere fra kvinden Jensine der har lagt navn til vores skib - det gav anledning til an masse spændende snak, og familien overbragte et flot portræt-billede af Jensine, samt en lille biografi. Vi vil selvfølgelig bringe mere information samt en gengivelse af portrættet hhrtigst muligt.

Efter talerne og gaverne var der åbent skib, hvor alle gæster havde mulighed for rundvisning ombord på Jensine, og der blev ivrigt snakket Jensine, forening, arbejde, gamle dage og fremtid ved de mange borde omkring på kajen.

Pølseboden med pøller fra Vollstedt havde travlt hele dagen - ekstra forsyninger måtte tilføres, men alt gik rigtig fint, selvom jeg tror bemandingen havde det varmt. Fadølshanerne (bemandet af Rotary-folk - tak for det) var rødglødende og folk sad overalt og hyggede sig - der overalt en rigtig god stemning og dejlig atmosfære.

I løbet af eftermiddagen var der adgang til Jensine udstillingen i Vejerboden, og kunstforeningen havde fernicering af deres maritime udstilling " Både med og uden", hvor de desuden solgte de til lejligheden producerede 160 års jubilæums plakatplakater (se billede). Plakaterne er sponseret af Svend-Erik Ravn. De er meget flot produceret på flot lærreds-papir og kan erhverves for 160,- kr. Mere info vil følge. Desuden havde vi i Skuret udstillet de flotte skibs-billeder fra Træskibs Sammenslutningen vandre-udstilling.

I den store trailer på kajen blev der spillet lokal spillemandsmusik, som bidrog til den hyggelige stemning. Sidst på eftermiddagen fortalte en gruppe af de gamle- og nye skippere historier og indtryk fra deres tid men Jensine - videoer fra denne seance vil blive gjort tilgængelige på hjemmesiden.

Henad 19-tiden var det tyndet ud i antallet af besøgende, og oprydningen gik stille og roligt igang. Der var besøgende på Jensine til det allersidste, ligesom der blev hygget på havnen om de sidste pølse- og fadølsrester mens solens forsvandt og deltagerne og arrangørerne sagde farvel og tak for en uforglemmelig dag.

En stor tak til arrangements-komitten og kunstforeningen for et flot stykke arbejde og til de mange hjælpere der ydede en stor indsats. Som altid ifm. Jensine, så er der ingenting uden folk der vil yde en indsats !! Det samme gælder de sponsorer dar ydede bidrag til jubilæet iform af toiletvogn, trailer, telt, bemanding osv.

 

Herunder er en samling af links til billeder og omtale ifm. jubilæet - har du yderligere links er du velkommen til at sende dem til tommy@jensine.dk

 

Billeder:

Esben Rytter

Knud Erik Johansen

 

Haderslev Ugeavis:

Ohøj til Jensines gamle "bolmærks-matroser"

Artikel, Haderslev Ugeavis uge 33

 

Jyske Vestkysten:

Jensine fejrer dobbelt jubilæum

Jensine blev fejret i strålende solskin

Læserbrev: "Tillykke til jensine" (NY)

 

Der Nordschleswiger:

Segel für jubilierende Jensine sind gesetzt

Feststimmung am Hafen für "ehrwürdige alte Dame" (NY)Kommentarer:

19. august 2012:

Der kommer flere billeder og links i den kommende tid.

Skrevet af : Tommy

19. august 2012:

Vi glæder os til at se flere billeder Ellen og Knud Erik

Skrevet af : Knud Erik Johansen

Tilføj kommentar:


21. august 2012, Administrator

ikke logget ind. Klik her for at logge ind - Hjemmeside for jagten Jensine af Haderslev, bygget 1852 i Ålborg

Powered by Blackpoint and Umbraco