Jensine udpeget som Historisk Monument


Jensine er netop udpeget som ”Historisk Monument” af Skibsbevaringsfonden, der, støttet af Kulturministeriet, har til formål at bidrage til bevaring og restaurering af danske fartøjer. Udnævnelsen skete i forbindelse med Træskibs Sammenslutningen årlige pinsetræf i Nyhavn i København

IMG_2284.JPGDanmarks ældste træskib, Jensine af Haderslev, er netop udpeget som "Historisk Monument" af Skibsbevaringsfonden, der, støttet af Kulturministeriet, har til formål at bidrage til bevaring og restaurering af danske fartøjer.

Udnævnelsen skete i forbindelse med Træskibs Sammenslutningen årlige pinsetræf i Nyhavn i København, og blev overdraget Skibslaget Jensines formand Tommy Poulsen af den kendte sejler og forfatter Troels Kløvedal.

Skibsbevaringsfonden beskriver selv udnævnelsen:

Den bevaringsværdige jagt JENSINE vurderes af Skibsbevaringsfonden som en umistelig del af den sejlende danske kulturarv.

JENSINE fremtræder særdeles velrestaureret og med meget høj autenticitet i relation til den periode, skibet repræsenterer. Skibet anderkendes således som et betydningsfuldt eksempel for forståelsen af vor søfarts historie og udvikling.


Se flere billeder fra arrangementet herTilføj kommentar:


3. juli 2011, Administrator

ikke logget ind. Klik her for at logge ind - Hjemmeside for jagten Jensine af Haderslev, bygget 1852 i Ålborg

Powered by Blackpoint and Umbraco