Uge 31, Palle

Start:
30. juli 2011
Slut:
6. august 2011
Sted:
Haderslev
Status:
Åben
Type:
Ugetogt
Kontaktperson:
Palle Mogensen

Beskrivelse:


Mere info følgerKommentarer:

10. april 2012:

Togtberetning for uge 31, 2011

Ruten:

  • København
  • Rødvig
  • Stege
  • Vejrø
  • Kerteminde
  • Bogense
  • Middelfart
  • Fredericia


Det følgende er i høj grad internt, plat og underholdende. Vi beklager på forhånd.
Yo yo København, cappen lidt på skrå. Hva' ville du gør', hvis du kun havde én dag tilbage? Jeg tror, jeg ville...hæve lidt penge i madkassen, gå i Mad & Vin og købe kød for 1200 kroner og så gå i DøgnNetto og præstere den største kassebon i mands minde. Således startede togtet i uge 31 i bedste Nik & Jay-stil med udgangspunkt i Nyhavn, hvor vi startede med at tage en overligger, mestendels pga. kødsved. Inden da måtte en potentiel nødsituation dog udbedres, da topflaget havde sat sig uhjælpeligt fast i antennen, og junior-bedstemanden var selvfølgelig (tvangs-)selvskrevet til opgaven. På foranledning af et ikke-nærmere angivet besætningsmedlem blev det her også fastslået, at det altså ikke var Storebæltsbroen, man kunne se...
Søndag bød på en tidlig start på dagen og en flot udsejling fra Københavns havn, hvor ekstraordinært mange japanere i år var dukket op på Langelinie for at ønske os en behagelig rejse. Kursen blev sat mod Rødvig, hvor vi undervejs rundede Stevns Klint i flot solskin. Forfatternes erindring om Rødvig er meget sparsom.
Mandag sejlede vi videre til Stege, som vi (så vidt vides) aldrig før har besøgt. En rigtig flot, gammel by med smukke grønne områder, velholdt byport og manddomsprøve inklusive knop-kys, altsammen afsluttet med Søren Ryge-kringle (i anledning af Janes fødselsdag), akkompagneret af mjød og toiletnarkomaner. Vi skulle - for at sige det mildt - møde lidt andre forhold og mennesker dagen efter...
Tirsdag havde vi en særdeles flot sejlads gennem Storstrømmen mod Vejrø - en lille, velholdt hemmelighed i Smålandsfarvandet. Kvinderne på Femø ville ikke have os, så efter en dejlig og solbeskinnet sejlads bag færgen Møn, ankom vi sidst på eftermiddagen til den lille havn på Vejrø. Her fandt vi masser af Fritz og Poul, som ikke umiddelbart var særligt tilfredse med pøbelens ankomst og nærmest fik den kølige hvidvin og Weber-grills i den gale hals. En særdeles spydig og overvejende pædagogisk/voksen påtale fra Fritz fik enddog to ellers åbne østers til at klappe i. Efter is til 30 kroner stykket og et par solide glas rødvin blev det dog livligt diskuteret, hvordan man BURDE have responderet.
Vi forlod næste morgen Snobø og drev igen ud blandt ægte søulke med kurs mod Muusholm...næh, det blev Kerteminde i stedet. Her fik vi endelig sat klude op, både storsejl plus klyver og efterfølgende bredfokken. Det skal bemærkes, at vi her (for nogens vedkommende) sejlede under Storebæltsbroen for anden gang. I Kerteminde blev der med stor iver skaffet masser af is og fabrikeret blændende mojitos, som vakte stor jubel på "Langelinie".
Torsdag blev en stille dag for motor, hvor både kaptajnens og bedstemandens særdeles vågne blik konstant vågede over besætningen. Vi ankom til Bogense først på eftermiddagen, hvor flere fra besætningen gik fra borde på en særdeles lang bytur med shopping og træværktøj. Andre tog på værtshus og mødte beredvillige lokale, der hellere end gerne ville hjælpe en ung pige i nød, hvis lynlås i trøjen havde sat sig fast et upassende sted.
Fredag stod den på regnvejr og en kortere sejlads til Middelfart, hvortil vi ankom fuldstændig uvidende om den igangværende jazzfestival (hvem havde set dén komme?!...). Til tonerne af Søs Fengers "Inderst Inde" åbnedes den første flaske Fisk, samtidig med at det meste af besætningen enten blev udstyret med skæg, hat, klo eller opsat hår. Her blev det også vist, at ægte pirater har godt med reflekser på jakken, når besætningen skal kollektivt afstraffes. Festivalteltet blev efterfølgende tømt for gyros og burgere, hvorefter størstedelen af besætningen tvang en ølvognsbestyrer til at konstruere spændende drinks. De yngre besætningsmedlemmer fortsatte ud i Middelfarts natteliv og påmønstrede i vældigt humør langt ud på natten (eller tidligt på morgenen, om man vil). Den korte sejlads til Gammel Havn i Fredericia dagen efter foregik derfor i den sædvanlige og kendetegnende "stilhed efter stormen".
Tak for endnu en legendarisk gourmet-tur.Vi ses i 2012!


Mvh

Rikke og Anders

Skrevet af : Tommy

Tilføj kommentar:


10. april 2012, Administrator

Hjemmeside for jagten Jensine af Haderslev, bygget 1852 i Ålborg

Powered by Blackpoint