Uge 31, Palle

Start:
31. juli 2010
Slut:
7. august 2010
Sted:
Haderslev
Status:
Åben
Type:
Ugetogt
Kontaktperson:
Palle Mogensen

Beskrivelse:


mere info følger...Kommentarer:

2. december 2010:

Togtberetning for sejltur med Jensine i uge 31, 2010.

Ved togtets start i Fredericia kom besætningen vel ombord takket være den nye trappe, der ikke kun var til gavn for de knap så dæksvante matros-aspiranter, men også imødegår et stigende behov hos den ældre lumbago-ramte del af besætningen. Vi kunne straks lægge fra kaj, da Madmor Jette havde provianteret på forhånd, og Bedstemand Pedersen havde hjembragt drikkevarer fra de varme lande mod syd. Med vinden lige imod os tøffede vi til Bogense, hvor vi indtog det obligatoriske farsbrød om læ, nu a la bulgur, hvilket fremkaldte nervøse trækninger hos de mere konservative medlemmer af besætningen. Med en enkelt veludført mand-over-bord øvelse undervejs, sejlede vi dagen derpå til Kolby Kås, som bød på bakket landskab, Kolby Mølle og selskab af SamsøFærgen. Aftensmaden indtog vi på bænke på kajen, og efter en fantastisk solnedgang og Irish Coffee, fik de tre ombordværende matematikere tæv i 500, rundhåndet uddelt af Susanne (en jævnligt tilbagevendende begivenhed).

Fra Kolby Kås gik turen til den splinternye spiralformede lystbådehavn i Lundeborg. Kajpladsen var fornem, vandet var blikstille, og der blev dyrket svanejagt med bådshage... Vinen om bord blev generelt indtaget efter formlen "1 liter per mand per aften" med det resultat, at ikke alle ombord kunne "tale lige", og at tiden for proviantering nu nærmede sig hastigt. Vi sejlede derfor næste dag under Storebæltsbroen og ind i hjertet af det smukke sydfynske øhav, til Svendborg. Her skulle skibet  tankes, og der skulle provianteres og spises kæmpe isvafler i smug. I direkte forlængelse heraf og med smagen af himmelsk biksemad i munden sejlede vi videre ud gennem øhavet til Ærøskøbing; en hyggelig gammel by med brolagte gader og meget små gamle huse. Her besøgte vi det lokale museum og fejrede bedstemandens bryllupsdag med fællesspisning på kajen, fælles skønsang og champagne (og senere med fadøl til Ærøskøbing Jazzfestival).

For at holde de ombordværende autister i skak havde kaptajnen set sig nødsaget til at købe en flaske Brasso, og det længerevarende stafet-projekt med at pudse skibsklokken blev påbegyndt straks efter afgang fra Ærøskøbing. Kursen var lagt gennem smukt farvand mod den lille idylliske ø Lyø, og turen tilbagelagde vi for bredfok. På Lyø fik vi turens næsten eneste regnbyge, men på trods af dette blev øen grundigt udforsket, og vi søgte efter Lars Laus aner på den lille men berømte runde kirkegård. I havnen 'nød' vi synet af en hollandsk dødssejler, der forsøgte at lægge til kaj i anden position med en noget hidsig julemand som kaptajn, men oven på dette forfærdelige syn kunne vi heldigvis styrke os på den Pedersenske kødsovs (og det i rigelige mængder).

Fra Lyø sejlede vi for bredfok mod Årøsund for at mødes med de to søværnsfartøjer, som Jensine skulle følge ind til Haderselv den efterfølgende dag. Igen blev det til spisning på kajen, efterfulgt at en smuk solnedgang bag lystbådenens master og endnu mere hygge på kajen. Med militærisk præcision var der afgang mod Haderslev den følgende morgen, fulgt af de mere tøvende søværnsfartøjer, der skulle adopteres af Haderslev kommune. Sejladsen ind gennem den skønne Haderslev fjord nød vi i det lumre sommervejr, og i Haderslev blev vi (eller snarere de to søværnsfartøjer) modtaget af en voldsomt stor velkomstkomité bestående af 4 ældre veteraner, ovenikøbet udstyret med hilsende fane. Vi benyttede opholdet i Haderslev til at købe mere vin samt ringriddere efter formlen: 2 per kvinde + 3 per mand + det løse = 28 styks.

Herefter satte vi hastigt kursen mod Fænøsund, hvor vi smukt beliggende grillede ringriddere efter alle kunstens regler (ridset og grillet af bedstemand), mens Merete gik en tur med sin medbragte feltspade. Der blev rå-grill-hygget på dækket, akkompagneret af en kraftigt knirkende bådebro (eller var det dæksbrædderne, der fik skylden?), og ved hjælp af utraditionelle metoder blev sundets morild synliggjort senere på aftenen. Efter en god nats søvn sejlede vi under Lillebæltsbroen til Fredericia, turens sidste stop, hvor bedstemand og kaptajn dog kunne se frem til endnu en uge ombord og derfor straks provianterede livsvigtige forsyninger...og mad og vand.

En fantastisk uge, uden vind men med meget sol, optimal rute, fantastiske solnedgange, herlig kost og ikke mindst godt selskab.

Tak til besætningen og skibet for en skøn tur rundt om Fyn.

Lars, Line og Anders

Skrevet af : Tommy

Tilføj kommentar:


2. december 2010, Administrator

Hjemmeside for jagten Jensine af Haderslev, bygget 1852 i Ålborg

Powered by Blackpoint