Havnefest og pølsesalg i Haderslev

Start:
14. august 2010
Slut:
14. august 2010
Sted:
Haderslev
Status:
Åben
Type:
Arbejdsdag
Kontaktperson:

Beskrivelse:


Haderslev Kommune indtræder efter 10 års fravær igen i Søværnets række af "adoptionskommuner", når kommunen adopterer de to uddannelsesskibe ERTHOLMT og ALHOM. Adoptionen indebærer, at de to flådeskibe med mellemrum vil lægge til i Haderslev, og her vil borgerne få mulighed for at få et indblik i Søværnets arbejde og se forholdene ombord.

Selve adoptionen markeres ved et besøg, der strækker sig over en hel weekend. De to flådefartøjer aflægger Haderslev et officielt flådebesøg i weekenden 6. til 8. august. Og der er lagt op til et par festlige dage i Haderslev for såvel besætninger som borgere

Fartøjerne ankommer til Haderslev Havn fredag den 6. august klokken 11.30, ledsaget af Danmarks ældste sejlskib Jensine på turen ind ad fjorden. Her vil kommunen være vært ved en let frokost på "HELENE", inden turen går videre til Rådhuset, hvor borgmester Jens Christian Gjesing og cheferne fra ALHOLM og ERTHOLM underskriver adoptionsdokumenterne klokken 14.

Lørdag eftermiddag klokken13-17 forsætter festlighederne i stor stil på Godskajen, Haderslev Havn. Udover at man kan komme ombord på ALHOLM og ERTHOLM, vil der være heftig aktivitet og masser at se på både i og på havnen:

Haderslev Sejl Clubs ungdomsafdeling giver opvisning i deres optimistjoller, og flere gange i løbet af eftermiddagen vil Brand og Redning demonstrere redningsbåden LIVREDDERENS færdigheder. Skulle man selv have lyst til en sejltur, vil det også kunne lade sig gøre i LIVREDDEREN eller i en af Beredskabsstyrelsen Sydjyllands hurtiggående gummibåde.

På kajen kan man se en lang række af Beredskabsstyrelsen Sydjyllands redningskøretøjer og prøve at skyde til måls med store vandkanoner. Også Marineforeningen, Marinehjemmeværnet, Dykkerklubben, Beredskabsforbundet og "Jensine" deltager i festlighederne med showrooms og forskellige aktiviteter. Den musikalske side af arrangementet står det lokale band "Achtung Sgt. Pepper" for, der blandt andet har en del Beatles-numre på repertoiret.

Søndag morgen forlader ALHOLM og ERTHOLM Haderslev Havn og sætter kurs mod København, hvor fartøjerne deltager i markeringen af Flådens 500 års jubilæum.

Skibslaget står lørdag for pølsesalg, så smut forbi havnen lørdag og sig hej - eller giv en hånd med. Det er Annette Brask Brandi der koordinerer indsatsen.

 

 

Opdateret 17/8:

Annette Brandi: Det blev til en meget attraktiv bod med pølsesalg vecd hjælp af diverse kuriositeter fra skuret, så den maritime stemning kunne indfinde sig. Sommeren og solen var også på havnen, efter nogen træghed med salget, kom der rigtig gang i salget fra omkring ved et tiden. Svend, Carsten, Birte, Susanne, Katrine, Agnethe og Ingeborg og Annette havde en fin dag med såvel pølsesalg, PR for Jensine og i hinandens selskab i bedste Jensinestil. Se billederne.


Tilføj kommentar:


2. november 2010, Administrator

Hjemmeside for jagten Jensine af Haderslev, bygget 1852 i Ålborg

Powered by Blackpoint