Ugetogt 31, Palle

Start:
25. juli 2009
Slut:
8. januar 2009
Sted:
Nyborg
Status:
Åben
Type:
Ugetogt
Kontaktperson:
Palle Mogensen

Beskrivelse:


Togtbeskrivelse tilføjet 24/8-2009:

 

Togtberetning for sejltur med Jensine i uge 31, 2009.

 

Denne uge 31 på Jensine bestod traditionen tro af folk fra alle egnsdele, køn og kaster i samfundet. Næppe havde vi fundet…undskyld rundet den første bøje på vej ud af Nyborg havn, før alle sejl blev sat og kursen lagt mod Svendborg, skarpt forfulgt af tordenvejr, der dog ikke kunne følge med skibets enorme fart over vandet. Til gengæld ankom vi efter en fin sejlads til træskibshavnen i Svendborg, der generelt set var præget af larmende stilhed og udbredte tømmermænd fra afslutningsfesten efter Fyn Rundt. Efter det obligatoriske (men nu knap så risfyldte) farsbrød og en god gang vuggen til Ærøfærgernes sang, gik turen næste dag for motor videre til Lyø. Lyø er en idyllisk lille perle i det sydfynske øhav: småt areal, masser af smuk natur, Morten Korch-agtige huse med et fint lille gadekær i midten, små ællinger der krydser vejen, Danmarks (måske?) eneste runde kirkegård samt badende småbørn omkring det gamle smukke skib, som passede perfekt ind i idyllen og charmen. Som en gestus til forældrene tilføjede vi opvaskevand for renhedens skyld. Man kunne desuden købe en vingeløs mølle for 995.000,- kroner.

 

Fra sydfynsk idyl gik turen nu for motor til nordtysk mælkelugt: Kappeln. Efter en parallelparkering uden lige med i alt 40 centimeters frirum, gemte der sig bag mælkefabrikkens liflige duft dog en tysk party boat, komplet med grillet sauerkraut, kæk speaker og generelt dårlig smag. Da disse forhindringer var passeret, åbnedes dørene til endnu en ganske hyggelig by med flere huse i gammel stil, masser af gågade og livligt havnemiljø.

 

Dagen derpå ankom vi efter en fin tur (for motor igen) ud gennem Sligen til Sønderborg, hvor en gammel ven lå og ventede: Kongeskibet Dannebrog. Mens vi ventede på broen i Sønderborg, blev vi udsat for trusler, skrig og langspytning; et piratskib kom mod os!!! En stemning af panik bredte sig blandt besætningen - var dette "the end"? Til vores store lettelse viste det sig at være en turbåd, til lejligheden udstyret som sørøverskib, og fyldt med børnepirater på udflugt. Efter sådan en forskrækkelse måtte alle have noget at styrke sig på: mojitos lavet på den ægte måde, uden danskvand.

 

Dagen efter gav vi både konge- og piratskib bagskrue ved at gå mod Haderslev. For at vise vores overlegenhed som ægte søulke tog vi den for bredfok halvvejs ind gennem Haderslev Fjord. Undervejs tvang vi flere andre ubetydelige yoghourt-bægre ind på lavt vand og på grund for at nå vores mål. Efter en sådan hæsblæsende tur følte vi os nødsaget til at ligge over en ekstra dag (men måske også lidt på grund af et kulingvarsel). Om aftenen nød vi vores smuglergods (sønderjyske ringriddere på grillen) og følte dagen efter derfor et udpræget behov for at få forladt en del synder i Haderslev Domkirke. Med ren samvittighed fortsatte vi om aftenen med hakkedrenge og bearnaise, en god sjat rødvin, flere mojitos samt en forgæves tur på Bjælkehytten, som endte med hudafskrabninger og en tur på Crazy Daisy for udvalgte besætningsmedlemmer.

 

Næste formiddag tog vi den smukke tur tilbage ud gennem Haderslev Fjord og ud i Lillebælts dønninger. Redaktionen vil i den forbindelse gerne høre fra folk, der ligger inde med en klar definition af forskellen på tømmermænd og søsyge… Efter en for nogle fysisk hård tur, ankom vi ved middagstid til Fænø, hvor vi lagde til ved bådebroen i nærheden af færgelejet. Vi lå i læ af øen i Fænø Sund og havde det mest fabelagtige vejr: der blev slikket sol, badet, spist frokost, gået ture (en enkelt medbringende en spade) samt hygget på højeste plan. De mange marsvin lullede besætningen i søvn, og dagen efter overtog sælerne i Lillebælt på vej mod slutdestinationen i Gammel Havn i Fredericia. Udover den sædvanlige fanskare stod også paparazzierne fra Fredericia Dagblad klar til at modtage os i havnen. Dette resulterede i en interessant halvsides artikel i bladet, og skipper skal hermed udnævnes til månedens "Side 9-kaptajn".

 

Til sidst vil vi slutte af med de vise ord, som vi unge ombord har fået med på dette års dannelsesrejse:

 

  • Mojitos er gode.
  • "En bøvs er en tilbagevendende prut, der finder vej op igennem tarmene, forbi drøbelen for til sidst at rulle ud på tungen for at meddele, at røvhullet er gået i baglås."
  • Tømmermænd og søsyge ligner til forveksling hinanden (dog stopper den ene, når man når stille vand - det gør den anden ikke).
  • Der findes bedre verbale modangreb end "Din bums…".

 

Alt i alt kan vi konkludere: tonen var lav, men behagelig.

 

Tak til besætningen og skibet for atter en formidabel uge til søs!

 

Rikke og Anders

 

 Kommentarer:

25. august 2009:

Se iøvrigt flere billeder på Anders' hjemmeside på http://www.andersbp.dk/pics/picpages.php?page=1&path=Jensine09&lang=dk

Skrevet af : Tommy

Tilføj kommentar:


2. november 2010, Administrator

Hjemmeside for jagten Jensine af Haderslev, bygget 1852 i Ålborg

Powered by Blackpoint